Drel Wyciągarka taśmowa z podwójnym kołem zębatym, 500 kg CON-WGB-T12
- Obserwuj produkt:
- Dodaj recenzję:
- Producent: Drel
- Kod producenta: 5902143123194
- Dostępność: do 3 dni
-
-
- Symbol produktu: CON-CWB-2312
- Cena netto: 75,65 zł 93,05 zł
- szt.
-
Płatność gotówką, Płatność przelewem - przelew tradycyjny, Przelewy24, Płatność przy odbiorze (pobranie), Płatność kartą przy odbiorze, Kup teraz zapłać za 30 dni, Paynow
-
Kup teraz, zapłać za 30 dni.
Wyciągarka taśmowa z podwójnym kołem zębatym 500 kg Drel CON-WGB-T12
Wyciągarka taśmowa z podwójnym kołem zębatym 500 kg to ręczne narzędzie do kontrolowanego przeciągania i wyciągania ładunków oraz ich stabilizacji podczas prac transportowych i montażowych. Model Drel CON-WGB-T12 wykorzystuje koło zębate z mechanizmem zapadkowym, co w praktyce oznacza możliwość pracy skokowej i bezpieczniejsze utrzymanie obciążenia bez niekontrolowanego cofania taśmy.
Konstrukcja oparta o stal konstrukcyjną oraz odlewany hak z blokadą jest nastawiona na pracę w warsztacie, na budowie i w terenie, tam gdzie liczy się prosta obsługa i pewne zaczepienie. Taśma o szerokości 50 mm zapewnia stabilne prowadzenie na bębnie i mniejsze ryzyko skręcania podczas napinania w porównaniu do węższych pasów.
Typowe sytuacje, w których wyciągarka jest realnie potrzebna: wyciąganie zakopanego lub zakleszczonego sprzętu/ładunku na krótkim odcinku, dociąganie elementów do osi (np. podczas ustawiania konstrukcji lub dopasowania podzespołów), a także napinanie i stabilizacja ładunku w trakcie prac montażowych, gdy wymagane jest utrzymanie pozycji z kontrolą „krok po kroku”.
To narzędzie będzie najlepszym wyborem dla osób, które potrzebują ręcznej wyciągarki taśmowej z zapadką do bezpiecznego przeciągania i napinania ładunków w warsztacie i w terenie.
Parametry techniczne
- Udźwig: do 500 kg
- Taśma: 50 mm x 8 m
- Dopuszczalne obciążenie robocze w poziomie: 550 kg
- Dopuszczalne obciążenie robocze pod kątem 45°: 275 kg
- Maksymalna wytrzymałość produktu: 825 kg
- Maks. wysokość podnoszenia: 10 m
- Mechanizm: podwójne koło zębate, mechanizm zapadkowy
- Materiał: stal konstrukcyjna
- Hak: odlewany, z blokadą
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.